Inner Header Icon

Vetääkö viemärit?

Home Vetääkö viemärit?

LVI- ja viemärihuolto liittyvät aloina kiinteästi yhteen ja siksi onkin järkevää, että samoilta työntekijöiltä löytyy osaamista niihin molempiin.

Suomen LVIS-Huolto Oy tarjoaa asiakkailleen entistäkin monipuolisempaa palvelua perustamalla muuta toimintaansa tukevan, Suomen Viemärihuolto Oy nimeä kantavan yrityksen. Kahden firman synergian kautta palvelutarjonta on laajentunut kattamaan nyt myös viemärien avaukset ja kuntotarkastukset, sadevesikaivojen tyhjennykset ja pumppaamojen huollot. Toistaiseksi Viemärihuolto toimii vasta yritysten toisella kotipaikkakunnalla, Tuusulan Kellokoskella.

www.viemarihuolto.com

Monipuolisuutta kahden
yrityksen yhteistoiminnalla

Kahden yrityksen synergian kautta voimme tarjota

teille entistäkin laajempaa palvelua

Viemärinavaukset

Viemäri tukossa? Avaamme tukkoiset viemärit ammattitaidolla. Viemärin avaukseen kuuluu aina myös viemärin huuhtelu.

Viemärin kuvaus ja dokumentointi

Viemärin avauksen tilaajalle tarjoamme lisäpalveluna viemärin kuvauksen ja dokumentoinnin.

Salaojien huuhtelu ja kuvaus

Salaojien ja viemäriverkoston kuntotarkastus luotettavasti meiltä! Lisäpalveluna myös salaojien painehuuhtelu ja salaojakaivojen etsiminen sekä esiinkaivaminen.

Pohjaviemäreiden hionta

Teemme valurautaviemäreiden hiontoja niin yksityisille kuin sukitusyrityksillekin. Vesimoottorilla toimivan huuhteluauton letkun päähän kiinnitettävä rassi jyrsii ja huuhtelee viemärin samanaikaisesti.

Viemärin paikantaminen

Joskus viemäreiden sijainnit eivät ole tarkalleen tiedossa, vaikka käytössä olisikin suuntaa antavat pohja viemäriverkostosta. Paikannamme viemärit paikannuslaitteen ja viemärikameran avulla.

Hiekan- ja öljynerotuskaivojen sekä rasvakaivojen tyhjennykset

Kuulumme jätehuoltorekisterin piiriin ja huolehdimme hiekan- ja öljynerotuskaivojen sekä rasvajätteiden asianmukaisen tyhjennyksen ja poisviennin.

Pumppaamoiden huolto

Pumppaamot on hyvä tarkistaa, puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti häiriöttömän toiminnan turvaamiseksi.

Sadevesiviemäreiden huuhtelu ja kuvaus

Vuosittainen sadevesiviemäreiden huuhtelu estää tukosten kehittymisen.

Lokakaivojen tyhjennykset

Kaivojen säännöllinen tyhjennys pitää viemärijärjestelmän kunnossa.

YHTEISTOIMINNAN KIISTATTOMAT EDUT

Kahden yrityksen saumaton yhteistyö tarjoaa molemmille toimialoille useita etuja ja kehittää alaa laajemminkin uuteen suuntaan. – Pääideamme on, että asiakas saa nyt saman puhelinnumeron takaa kaiken tarvitsemansa. Koska sekä LVI- että viemäripuolella työskentelevät työntekijämme ovat niin monipuolisia, ei asiakkaan esimerkiksi tarvitse soittaa erikseen putkimiestä irrottamaan wc-pönttöä viemärikeikan yhteydessä, kertovat yritysten osakkaat Harri Alastalo ja Tero Eskelinen.

Yritysten yhteistoiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja tavoitteena on kasvattaa viemärihuoltopuolta tulevaisuudessa vielä jonkin verran lisää.

– Sitä varten pyrimme hankkimaan yhä pienempiä ja monipuolisempia autoja, joiden avulla kulloinenkin homma voidaan hoitaa alusta loppuun, osakkaat kertovat.

 

VIAT KUNTOON AJOISSA

Yritysten yhteinen osaaminen ja tietotaito näkyvät myös siinä, että esimerkiksi imuauton kuljettajat tietävät pelkän tukkeutuneen viemärin avaamisen sijaan kaivautua myös ongelman alkulähteille.

– Etenkin tukoksen aiheuttaja pitäisi selvittää aina saman tien. Yllättävän usein tulee vastaan kohteita, joissa imuautot ovat saattaneet käydä jo useampaan otteeseen, eikä kukaan ole selvittänyt ongelman todellista syytä, eli esimerkiksi sitä, onko linjastossa jotain rikki, Eskelinen kertoo.

Koska viemärit ovat katseelta piilossa, ei tavallinen maallikko yleensä tunne niiden toimintaa ja osaa reagoida ongelmiin riittävän järeästi ilman ammattilaisen apua. Ennakoivaan huoltoon panostamalla voidaan kuitenkin tässäkin tapauksessa välttyä isommilta vahingoilta ja niiden aiheuttamilta turhilta kuluilta.

– Viemärikuvauksia kannattaa tehdä ja esimerkiksi huuhtelut parantavat aina myös suht ongelmattomien viemärien toimintaa. Jos vanhaan valurautaviemäriverkostoon vaihdetaan uusi kaksoishuuhtelu-wc-pönttö, kannattaa huuhtelun vesimäärää nostaa, jotteivät viemärit tukkeutuisi niin helposti. Muoviviemäreissä tätä ongelmaa ei ole.

Teksti: Solidhousemagazine.fi

Apunasi vuorokauden ympäri!

0400 330 803